Edunvalvontavaltuutus

Päätä itse kuka asioitasi hoitaa

Jos sairastut tai loukkaannut, sopimuksesi, tilauksesi ja laskutuksesi jatkuvat ennallaan. Edunvalvontavaltuutus on asiakirja, jolla varmistat etukäteen esimerkiksi puolisollesi, lapsellesi tai muulle luotetulle henkilölle oikeuden hoitaa henkilökohtaisia ja taloudellisia asioitasi.

Miksi edunvalvontavaltuutusta tarvitaan?

Tekemällä edunvalvontavaltuutuksen varmistat, että sairauden, tapaturman tai onnettomuuden sattuessa joku tai jotkut pystyvät huolehtimaan asioistasi. Esimerkiksi solmimasi puhelin-, sähkö- ja vakuutussopimukset sekä laskutukset jatkuvat ennallaan. Edunvalvontavaltuutuksella varmistat, että tämän tyyppisiä sopimuksia pystytään muuttamaan ja tarvittaessa lopettamaan.

Edunvalvontavaltuutus on kaiken varalle tehtävä asiakirja, joka tehdään itse etukäteen terveenä ollessa. Se helpottaa läheisiä ja viranomaisia sekä vahvistaa oman tahtosi toteutumista. Jos kyky hoitaa omia asioita säilyy elämän loppuun saakka, edunvalvontavaltuutusta ei oteta lainkaan käyttöön.

Mitä edunvalvontavaltuutus pitää sisällään?

Edunvalvontavaltuutuksella valtuutat itse valitsemasi henkilön tai henkilöt päättämään puolestasi, itse määrittelemistäsi taloudellisista ja/tai henkilökohtaisista asioista. Kun sovit asiantuntijamme kanssa maksuttoman tapaamisen, saat neuvoja siihen, mitkä asiat juuri Sinun olisi tärkeää sisällyttää valtuutukseen mukaan. Kun asiakirja on asiantuntijan laatima, se on varmasti pitävä, kun sitä tarvitaan.

Miten pitkään asiakirja on voimassa?

Edunvalvontavaltuutus on voimassa niin kauan, kuin asiakirjan tekijä elää. Asiakirjan sisältöä on mahdollista muuttaa tai mitätöidä. Asiakirja on suositeltavaa säilyttää esimerkiksi pankin tallelokerossa. Haluttaessa myös Nofa Juridica huolehtii säilyttämisestä.

Varaa maksuton tapaaminen tarpeidesi kartoitusta varten

VaraaSoita 050 1894

Entä jos en ole tehnyt edunvalvontavaltuutusta?

Jos henkilö ei ole ennakkoon järjestänyt omien asioidensa hoitoa esimerkiksi edunvalvontavaltuutuksella, voidaan hänelle toimintakyvyn menettämisen jälkeen määrätä edunvalvoja turvaamaan etuja. Edunvalvojan määrääminen on viimesijainen keino.

Edunvalvojaksi määrättävää henkilöä ei valita itse, eikä hoidettavia asioita määritellä itse. Edunvalvojaksi voidaan viime kädessä määrätä yleinen edunvalvoja, joka hoitaa edunvalvojan tehtäviä esimerkiksi yleisessä oikeusaputoimistossa.

Maksuttomassa tapaamisessa asiantuntijamme kanssa saat neuvoja siihen, mitkä asiat juuri Sinun edunvalvontavaltuutuksessasi ovat tärkeitä.

Maksuton neuvonta puhelimitse

Lokakuussa tarjoamme edunvalvontavaltuutuksesta maksutonta neuvontaa puhelimitse. Jätä meille yhteydenottopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä