Testamentti

Jokaisella on päätäntävalta omaan omaisuuteensa

Laki ei velvoita jättämään kaikkea omaisuutta esimerkiksi perillisille. Testamentti on asiakirja, jolla voidaan ratkaisevasti määrätä omaisuudesta kuoleman varalta – myös silloin, kun perillisiä ei ole.

Miksi testamenttia tarvitaan?

Testamentti on ainoa mahdollisuus vaikuttaa itse omaisuutensa jakoon kuoleman jälkeen. Testamentti on hyvin yksilöllinen ja se voidaan rajata koskemaan joko koko omaisuutta tai pientä osaa omaisuudesta – jopa yksittäisiä esineitä.

Jos perillisiä ei ole, omaisuus menee valtiolle. Silloinkin testamentti on ainoa mahdollisuus jättää omaisuus esimerkiksi itselleen tärkeälle hyväntekeväisyysjärjestölle. Oleellista on tehdä ratkaisut omasta testamentistaan kokonaisvaltaisesti, selkeästi ja kirjallisesti.

Selkeät ja laillisesti oikein tehdyt asiakirjat vähentävät myös useita vuosia kestäviä riitoja ja mahdollistavat tavoitellun lopputuloksen. Testamentilla on myös mahdollista vaikuttaa perintöveron määrään. Perintösuunnittelulla voidaan siirtää omaisuutta perillisille tai muille tahoille tarkoituksenmukaisesti ja edullisin ratkaisuvaihtoehto löytäen.

Varaa maksuton tapaaminen tarpeidesi kartoitusta varten

VaraaSoita 050 1894

Mitä testamentti pitää sisällään?

Testamenttivaihtoehtoja on useita ja niiden sisältö voi olla hyvin yksilöllinen. Voidaan hypätä sukupolvien yli, testamentata läheiselle henkilölle, yhdistystoimintaan jne. Koko omaisuudesta määräävän yleistestamentin lisäksi tai sen rinnalla voidaan esimerkiksi määrätä tietty tunnearvoa sisältävä esine tai tietty summa määrätylle henkilölle.

Testamentti on tehtävä aina kirjallisena ja sen laatimiselle on asetettu ankarat muotovaatimukset. Kun muotovaatimukset täyttyvät, sisällön suhteen laki antaa hyvin vapaat kädet.

Miten pitkään asiakirja on voimassa?

Testamentti on voimassa niin kauan, kuin asiakirjan tekijä elää. Sen sisältöä on mahdollista muuttaa tai mitätöidä koska tahansa. Asiakirja on suositeltavaa säilyttää esimerkiksi pankin tallelokerossa. Haluttaessa myös Nofa Juridica huolehtii säilyttämisestä.

Maksuttomassa tapaamisessa asiantuntijamme kanssa saat neuvoja siihen, mitkä asiat juuri Sinun testamentissasi ovat tärkeitä.

Nofa Juridica tekee testamenttien lisäksi vero- ja perintösuunnittelua.

Maksuton neuvonta testamentista

Lokakuussa tarjoamme testamentista maksutonta neuvontaa puhelimitse. Jätä meille yhteydenottopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä